Nyt on sitten ensilumikin tullut maahan, eikä loppua näy! Pakkasta on lähes yksi aste ja ulkona on pilkkopimeää. Onneksi lumipeite hiukan valaisee :) Tallilla ollaan oltu aika leppoisasti, kun ei ole oikein voitu käydä liikuttamassa pimeyden takia.. Mutta ei enää kauaa, kun on joululoma ja aikaa käydä valoisalla ratsastamassa/ajamassa :)!

Ollaan pari kertaa juoskenneltu tallipihalla, jossa on melko tilavasti nurmikkoa. Nyt kun lunta on satanut vähän päälle, ei ruohokaan houkuta niin paljoa ja Jimppakin viitsii liikkua :D Kaikki askellajit olivat erittäin vauhdikkaita, osaksi siitä syystä että oli pimeä ja koira innostui haukkumaan ja osaksi siitä, että ruunalla oli paljon energiaa. Se kun ei uskalla tarhassakaan rellestää, kun siellä on pieniä jäätyneitä lammikkoja ja aijai, kun ne pelottavat! Laukka nousi hirveän helposti, kun vähän lisäsi painetta ja pari pukkiakin Jimppa heitti. Muuten me olemmekin juosseet yhdessä pitkin pihaa, kun ei aina ole viitsinyt ruveta kunnolla juoksuttamaan :D.

Jimppa on oppinut uuden tempunkin tässä. Olin jo melkein unohtanut sen, mutta taas tänään sain pienen muistutuksen, kun menin antamaan kauhasta herkkuja Jimpalle. Kun herkut oli saatu, otti Jimppa tottuneesti kauhan hampaiden väliin ja kannatteli sitä siinä niin kauan, kunnes se lipsahti alas :D Toistettiin pari kertaa tämä unohdettu temppu, Jimppa otti kauhasta kiinni aina kun sanoi "pidä", ja kannatteli sitä vaihtelevalla menestyksellä. Mitähän muuta yhtä turhaa sille voisi opettaa... :D

Sunnuntaina olisi aika mennä maneesiin taas kerran. Varmaan taas irtojuoksutusta aluksi ja sitten loppuenergialla ratsastusta. Se on ainakin Jimpan mieleen ja siinä voi samalla harjoitella agilityäkin :) Jimpalla on vielä vähän hakusessa stop-merkki, se kun aina pysäyttäessä tulee luokse, eikä pysähdy sinne kauemmaksi... Mutta eiköhän sekin siitä, kun vähän harjoitellaan!