Hevoset ovat nyt päässeet kesälaitumelle, samalle laitumelle kuin viime vuonnakin. Jimppa on kasvattanut suuren mahan ja muuttunut superrauhalliseksi (= laiskaksi) saatuaan syödä vihreää yötä päivää. Ensimmäisen viikon ponit saivat vain olla ja syödä, mutta nyt olisi suunnitelmissa ryhtyä vähän liikkumaankin. Pikkuheppaa aiotaan ruveta ajamaan takaa, mitä on pari kertaa koitettu ja onnistunut hyvin, kun poni on niin rauhallinen! Jimppa saisi ottaa mallia vauvan käyttäytymisestä, kun itse saa hepuleita vähän mistä sattuun. Tosin nyt Jimmykin on uskaltanut kokeilla sille outoja juttuja, kuten raviradan ulkopuolella olleista oransseista merkkitörpöistä (vaimitäneon) läpi meneminen ratsastajan kanssa. Onhan se outoa, kun ei noita juttuja muuten lenkeillä tule vastaan.
Iso maha tuo myös isot seuraukset, nimittäin satula meinaa painaa siitä lapojen kohdalta, minkä vuoksi mahan kanssa satulallinen ratsastaminen ei ole ollut mitään suurinta herkkua ruunalle. Lisäksi satulavyö ei meinaa mennä kiinni ollenkaan, jos Jimppa vielä pullistelee kaupan päälle :D

Tänään olisi suunnitelmissa köpöttelyä käynnissä satulatta laitumella, sillä välin kun/jos vauvaa ajetaan takaa. Viime kesänä ötököistä oli kamalasti vaivaa, ne purivat suuren aukon ryntäisiin ja silmät sekä korvat olivat täynnä pikkuötököitä. Nyt varauduimme uudella hyönteiskarkotteella, joka hintansa mukaan vaikuttaisi tehoavalta (70 euroa). Coopersectiä, kuultiin siitä hevosihmiseltä ja muuallakin olen nähnyt hevosille käytettävän. Kuukauden välein laitetaan 10 ml ainetta (250 ml purkki) lapojen väliin ja pitäisi sitten se kuukausi toimia. Tällä hetkellä ei kyllä näy ötököitä muualla kuin mahan alla ja muutama päässä. Horzen paketti saapui eilen ja siellä olisi pari kärpäshuppua ruunalle odottamassa. Se saa aina ne rikottua, joten ostimme varalta kaksi. Ehkä tämä kesä mentäisiin näillä ötökkäsuojilla!

Laitumessa on se hyvä puoli, ettei hevosia tarvitse olla viemässä sisään ja ulos. Tarvitsee vain kantaa vettä litratolkulla päivittäin juotavaksi ja tarkistaa, että hevoset ovat hengissä, kengät jalassa ja kaikki raajat tallella. Sekä tietenkin että laidun on yhä pystyssä ja turvallinen. Mutta siinäpä se, melkein. Nyt sitten aion liikuttaa Jimppaa ilman satulaa, jotta satula ei hankaisi lihavaa selkää :D Ei, ei Jimppa mikään lihava pallero ole (paitsi nyt, kun pääsi laitumelle), mutta saanut vähän ratsun pyöreyttä, eikä tuo ravurin malliin sovitettu satula oikein passaa ;D Eiköhän tämä tästä!