Kävimme eilen laitumella testaamassa, miltä lumi tuntuu. Sitä kun on nyt vihdoin satanut vähän enemmänkin! Mutta ei sitä ollut vielä ihan tarpeeksi kuitenkaan. Koko ratsastussessio oli jokseenkin sähläämistä, syyttävä sormi osoittaa vilkkaaseen tieliikenteeseen. Siihen sisältyi mm. pari rekkaa, pari traktoria ja muutamia ravihevosia. Jimppa oli tietenkin kakat housussa aina, kun rekka ajoi ohi, ja oli siinä jonkin verran pidättelemistä, ettei se pinkaise päättömänä laukkaan hiukan epätasaisella laitumella. Sama homma oli ravureiden kanssa, mutta silloin ei pelottanut, vaan kisavietti otti vallan :D Ja sen jälkeen meno oli niin kamalaa, että ihan ärsytti! Jimppa olisi halunnut vain juosta ravureiden perään ja häippästä laitumelta, jossa minä yritin pyöritellä voltteja ja ravata rennosti. Sai ruuna laukatakin, mutta siitäkin se vei ratsastajan ilon pukittelemalla aina välillä :D Välillä se taas pinkoi tuli hännän alla tai teki sivuloikkia pääni menoksi. Tuli sille vähän hikikin, eikä ihme, kun oli tuollainen vieterilelu koko ajan!



Menomatkalla laitumelle vastaan tuli joku vähän isompi auto, jolle näytin kädellä, että hiljentäisi. Ei se kovin lujaa mennyt, mutta ei se kyllä hiljentänytkään. On kyllä töykeitä ihmisiä! Onneksi Jimppa ei tehnyt muuta kuin otti pari hermostuneen nopeaa askelta ja kääntyi katsomaan tuota ärsyttävää autoa, mutta olisi siinä voinut pahemminkin käydä. Oli virhe luulla, ettei siihen aikaan olisi niin paljon rekka- ja traktoriliikennettä, kun niitä tuntui kääntyvän joka kulman takaa :D Ja ravureitakin oli ihan kiitettävästi liikkeellä, se on yksi näistä lyhyiden päivien riemuista! Ihan sama mihin valoisaan aikaan lähtee, silloin ovat kaikki muutkin liikenteessä, koska hetkeä myöhemmin tulee kuitenkin pimeä.

Huomenna onkin jo jouluaatto! Toiveissa olisi mennä aamusta ajelulle, mutta saa nähdä, onko kyytiä tallille tai jaksamusta :D Jimpalla olisi tietenkin tätä jälkimmäistä. Koristelin sen karsinankin hienolla muovisella havuköynnöksellä, jonka laitoin ylös karsinan kaltereihin kiinni. Seuraavana aamuna siitä oli puolet kiinni kaltereissa ja loput puolet nostettu karsinan lattialta hyllylle. Onneksi Jimppa ei sitä syönyt kuitenkaan, vaikka olikin maistellut ja repinyt alas. Nyt laitoin sitten puisen sydämen killumaan karsinan yläpuolelle. Sitä se ei toivon mukaan syö :D