Hevoset ovat päässeet (tai joutuneet) pois kesälaitumelta ja sopeutuneet hyvin uuteen talliin ja ympäristöön. Vielä pitää Jimmyn vähän katsella ja puhallella kaikelle pihalla, mutta tallissa ja tarhassa se kulkee kiltisti kuin olisi aina siellä asunut.
Vaikka poikaparka ei paljoa osaakaan ja tasapainokin on huono, eikä vasempaan kierrokseen meinaa maneesissa ravikaan nousta, päätimme kokemuksen ja haerjoituksen takia osallistua harkkakisoihin, käynti-raviohjelmaan.
Ollaan rataa harjoiteltu ja muuten Jimmy sen meneekin, mutta se ravi vasempaan ei vaan ota onnistuakseen. Ruuna tarjoaa aina laukkaa ja kun se ei kelpaa, se peitsaa. Harjoituskisat ovat sunnuntaina, saa nähdä mitä Jimmy sanoo muista hevosista ja onnistuuko itse rataan keskittyminen ollenkaan. Pitää yrittää saada ylimääräiset energiat pois, jotta tehtävään keskityttäisiin kunnolla. Jos ei ravi vasempaan kierrokseen sitten kisassa onnistu, niin me mennään peitsillä. Eihän sille mitään voi jos ruuna ei siihen mennessä ole ravia sisäistänyt, harjoituskisoistahan tässä on muutenkin kyse, joten turha ottaa siitä paineita. Enemmän mietityttää mitä herra sanoo niistä muutamasta, jopa kymmenestä, katsojasta. Toivottavasti eivät ainakaan kuvia ota, se saattaisi olla jo ekaksi kerraksi vähän liikaa : D
Kannukset saatiin testattavaksi, niillä joko mennään sunnuntaina tai sitten ei, kannuspakkoa ei kuulemma ole. Onhan tuo hevonen muutenkin niin herkkä pohkeille ja oikeastaan kaikelle mahdolliselle, mutta lainakannukset on aloitteleville suunnatut, tylpät ja varmaan ihan sopivat pikkuisen kuumuvalle lämppärille.
Nyt ollaan ratsastettu nuilla olympia-kuolaimilla, harkkakisoihin ne pitää vaihtaa niveleen. Suojiakaan ei saa olla, mutta tuskin Jimmy saa niin pahasti takajalkojaan hangattua tuona yhtenä kertana.
Toivottavasti se ei kovin paljoa muiden perään huutele, sillä kun tulee aina ikävä kaikkia ja omasta olemassaolosta pitää ilmoittaa niin isoon ääneen... kunhan se kulkee suoraan ja kääntyy tarvittaessa, sekä pysähtyy ja menee eteenpäin niin kaikki on hyvin!
Lauantaina voisi käydä enimmät höyryt ottamassa kärryjen kanssa raviradalla tai jossain ja illalla vaikka sitten käydä vielä kertaalleen harjoittelemassa rataa. Onhan tässä vielä muutama päivä aikaa, mutta tänään pidetään vapaapäivä. Ei ole kiva joutua joka päivä töihin kun juuri tulee lomailemasta. Ja sen huomaa suuresta mahasta.