No nyt se nuha tarttui omistajaankin! Jimppa ei tunnu kovin nuhaiselta enää, mutta kyllä se on vähän yskähdellyt vieläkin. Ollaan nyt annettu sille valkosipulijauhetta ruoan mukana, jos se auttaisi pikkunuhaan. Mutta ruuna, niin herkkusuu kun onkin, ei tykkää siitä valkosipulin mausta tai hajusta, vaan vain tuhisee ruoka-astialleen ja yrittää noukkia ne "puhtaat" rehut suuhunsa. Mutta nyt olen minäkin vähän sairas ja kuumeisen oloinen. Ei hyvin mee! Toivottavasti ei kuitenkaan kuume nousisi kummallekaan meistä :D

Oon nyt aloittanut Jimpalla tekemään porkkanavenyttelyä. Olin siitä joskus aikaisemmin kuullutkin, mutta vasta nyt tajusin toteuttaa sitä meilläkin päin. Jimppa ei oikein tajua asian ideaa, vaan yrittää vain saada sen porkkanan niin vähällä työllä kuin mahdollista. Eipä se hirveästi veny, vaan jos ei pienellä yrityksellä porkkanaa saa, niin sitten se lopettaa koko leikin kesken :D. Ehkä se siitä parin harjoituskerran jälkeen! Olisi kyllä tosi kiva, jos tässä tallin pihapiirissä olisi joku aidattu kenttä, jolla ratsastaa... Ettei aina tarvitsisi varata maneesia ja käppäillä iltamyöhään pimeällä pari kilometriä sinne. Se ei ole hirveän mukavaa, varsinkaan tuommoisen pelkurin kanssa :D. Ja maastotkin ovat ruuhkaisia autoista, ravihevosista ja traktoreista, eikä sekään ole mukavaa. Itse asiassa se on sen verran epämukavaa, että pistin kuukausi pari sitten viestiä kaupungille tästä asiasta ja toivoin, että meille ratsastajille ja muille heppaihmisille voisi tehdä moottoriajoneuvovapaan lenkin jonnekin lähistölle :D Eipä taida toteutua, mutta sillehän ei oikein voi mitään. Ehkä tulevaisuudessa Jimppa iän myötä muuttuisi liikennevarmemmaksi ja sen kanssa voisi köpötellä missä vain vailla huolen häivää!

Kunhan talvi tulee, päästään sitten painelemaan hangessa ja vahvistamaan lihaksia. Keskiviikkona tulee kengittäjä ja Jimppakin saa hokkikengät jalkaan. On jo aikakin, sillä tänään oli jo aina paikoittain todella liukkaita kohtia tiellä! Asvaltilla luisteleva liikennettä pelkäävä puolen tuhannen kilon painoinen hevonen kun ei ole mikään turvallisin kulkuväline liukkailla keleillä. Toivottavasti myös nuo autoilla ja muilla ajoneuvoilla ajelevat ihmiset tajuaisivat sen... Välttyisivät itsekin vahingoilta. Ei se auto kestä kavion potkua, niin kuin ei ihminenkään :/ No, saarna loppuu nyt! Katsellaan, miten täällä tervehdytään jos päästäisiin vihdoin taas liikenteeseen!

Alla vielä viime talven kuva Jimpasta :)