Näin ensiksi toivotan hyvää uutta vuotta. Päätin nyt kirjata ylös blogiin joitain ajatuksia, suunnitelmia ja muistelmia, kun vuosikin on vaihtumassa. Tuleva ilta ja yö tuovat mukanaan raketit ja viime vuoden ilotulitusta muistellen odotan kauhulla, kuinka hermona Jimppa tulee olemaan :D Ajateltiin pistää korvat kiinni, radio päälle ja heinää turvan eteen, ettei tarvitse olla kuuntelemassa pamauksia niin tarkkaavaisena. Huomio! Tässä postauksessa on paljon kuvia! :D

Vuosi 2011

 

 

Tammikuu

 

Tammikuussa oli usein niin kylmä, ettei tehnyt mieli lähteä ratsastamaan. Kaikkina päivinä hevosetkaan eivät olleet ulkona, kun pakkaset paukkuivat -30 toisella puolen ja tallilla päin tuulee aina.


Muistaakseni tammikuussa ei tapahtunut mitään kummallista :D Sen verran muistan, mitä videoista ja kuvista olen katsonut, että Jimppa ei tuolloin uskaltanut kovin helpolla ylittää edes maapuomeja ravissa, vaan ne piti mennä monta kertaa käynnissä ennen kuin nopeampi tempo oli mahdollinen :D. Laukkakaan ei läheskään aina noussut edes vasempaan kierrokseen. Oma ratsastukseni oli myös huonompaa, kädet pomppivat ja kevennys oli turhan korkeaa. Joten ainakin jotain on tullut parannettua!
 

 

 

Helmikuu

 


Helmikuustakaan en muista mitään kummallista :D Yhä oli kylmä. Kuvia tai videoita ei oikeastaan edes ole, tämäkin kuva saattaa olla helmikuulta tai tammikuulta, en tiedä!

Maaliskuu

 


Maaliskuussa kävimme kävelemässä pyörätietä pitkin parin kilometrin lenkkejä Jimpan tallikaverin kanssa. Yhä kylmä!

Huhtikuu

 


Pyysin äiti ottamaan Jimpasta rakennekuvan (ei kovin hyvä idea talvella talvikarvassa). Kuva ei ole edes täysin sivusta otettu, vaan vähän takaviistosta.. Mutta ei se haittaa :D Maaliskuussa laukkailtiin hiekkatietä pitkin (ks. otsikkokuva), vieläkin on kylmä ja paljon lunta.


Tämä kuva on luultavasti huhtikuun lopulta. Lunta ei ole enää paljoa! Huomatkaa etunoja-asento. Silloin pidettiin ohjat lyhyinä, sillä innostuessaan Jimppa oli aika hankala saada hiljentämään, pitkillä ohjilla se olisi ollut vielä hankalampaa :D

Toukokuu

 


Toukokuussa ryhdyttiin liikkumaan hieman enemmän, kun ei ollut enää kylmäkään :D! Pyrittiin oikeastaan vain siihen, että hevonen kulkisi mahdollisimman rennosti ja kuuliaisesti ja että ratsastaja pysyisi selässä. Enpäs tippunut kertaakaan, aika harvoin muutenkin tömähtelen alas satulasta (tähän asti siis).

 

Kesäkuu

 


Olin mukana auttamassa Jimpan tallikaveria mätsäreissä kesäkuussa. Oli kivaa, vaikka yhtäkkiä tulikin todella raju kaatosade, joka meni kuitenkin muutamassa minuutissa ohi.


Kesäkuussa hevoset pääsivät laitumelle! Kesälaitumena toimi sama kuin viime vuonnakin. Syömistä siellä ei valitettavasti ollut paljoakaan, joten kesällä jouduimme välillä puolittamaan laitumen ja viemään hevoset tallin tarhaan joksikin aikaa.

Heinäkuu

 


Heinäkuussa oli tukalan kuumia päiviä! Oli niitä kyllä kesäkuussakin. Jimpalle piti laittaa kärpäshuppu, kun kärpäsiä oli kymmeniä sen silmissä ja otsaan ne ehtivät saada pienen aukon aikaan. Reikiä tuli kyllä ryntäisiin ja mahan alle myös pari, mutta onneksi kärpäsiä saatiin vähenemään sen uuden hyönteiskarkotteen ansiosta.


Kävimme perheen kanssa Lontoossa pienellä kaupunkilomalla. Olisi ollut kiva päästä ratsastamaan siellä, varsinkin, kun näki tuon kolmikon :D! Harmillisesti olin juuri silloin puiston aidan toisella puolella...

 

Elokuu


Syksy olikin kameratonta aikaa nähtävästi, sillä koneeltani en löytänyt enää heinäkuun jälkeen kuvia. Ratsastin paljon pelloilla, joilla oli kiva laukata.

Syyskuu & lokakuu


Kun hevoset otettiin kesälaitumelta takaisin talliin ja ryhdyimme käymään maneesissakin välillä, ilmeni Jimpan pukittelu laukannostoissa. Aluksi pukit olivat melko pieniä, mutta siitä ne rupesivat kasvamaan, kunnes marraskuussa ne olivat jo sen verran isoja että lensin kerran Jimpan kaulalle. Ainiin, tipuin myös toista kertaa Jimpan selästä, kun hyppäsimme pientä estettä :D.

Marraskuu

 


Marraskuussa Jimppa sai pienen nuhan, jonka myötä se pääsi lomailemaan (vieläkin enemmän) liikutuksesta, ettei nuha pahenisi. Kävin sitten ratsastamassa tutun ylläpitopollella. Tuntuipa hassulta ratsastaa jollain muulla kuin Jimpalla, kun on jo niin tottunut ruunaan ja siihen, miten se toimii :D

Joulukuu 

 


Tämä kuva otettiin tänään, kun käytiin tallilla ottamassa hevoset sisälle ennen ilotulituksia. Naapurissa lapset juoksivat sädetikkujen kanssa ja Jimppa puhisi ja tuijotti heitä ihmeissään, kun ei sellaisia valoja yleensä näy. Sisällä laitettiin Jimpalle pallot korviin ja päälle vielä korvahuppu, sillä muuten ne olisivat tippuneet heti ekassa ravistelussa pois :) Toivon mukaan ruunaa ei nyt pelota niin paljoa, kun äänet eivät kuulu niin kovasti. Se söi kyllä iltaruokansa ihan mielellään, mutta heiniin ei vielä ainakaan uskaltanut koskea. Eiköhän sekin siitä!

Siinä oli kuvina vuosi 2011 :D Mitään erityistä ei siis ole tapahtunut. Ensi vuodelle lupaan ryhtyä liikuttamaan Jimppaa aktiivisemmin, kun nyt se on jäänyt vähemmälle (osittain kyllä huonojen kelien ja pimeyden takia). Saa nähdä, mitä vuonna 2012 tapahtuu :)


Tavoitteet vuodelle 2012


Ei mitään hirveitä tavoitteita ole asetettuna. Pääasiassa nyt tulisi saada laukka kuntoon ja nousemaan molempiin suuntiin mieluiten ilman pukkeja.
Sen lisäksi tavoitteena olisi lähteä taas maastoilemaan ihan yksinkin. Ensimmäisen tippumiseni jälkeen en ole Jimpan turvallisuuden takia lähtenyt mielelläni yksin maastoon, sillä ruuna juoksee suoraan kotiin jos sieltä tipun ja matkan varrella on melko vilkkaitakin teitä...
Jimpan kuntoa pitäisi saada nostettua ja mahaa kavennettua, lisää lihaksia ei olisi myöskään haitaksi :D.
Oma tasapaino ja oikea asento ratsastaessa on minun omat tavoitteeni ja niitä pyrin kyllä parantamaan koko ajan.
Yhteisenä tavoitteena vielä aikaisempien lisäksi olisi saada Jimppa mahdollisimman rennoksi ja notkeaksi polleksi. Eikä haittaa, vaikka traktoreiden ja muiden pelko katoaisi siinä samalla!

Vielä lopuksi kiitos ja kumarrus meiltä molemmilta menneelle vuodelle ja tervetulotoivotukset uudelle! Toivottavasti siitä tulee hyvä ja ikimuistoinen vuosi :)