Tänään käytiin maneesissa irtojuoksuttamassa ja ratsastamassa. Otettiin taas kamera kokeeksi mukaan ja saatiin ehkä videopätkä kuvattua ja tallennettua, ennen kuin akku loppui :D Aika hankkia paremmat ladattavat paristot?

Irtojuoksutus meni hyvin, Jimppa kulki hienosti ympyrällä ja nosti ainakin toiseen suuntaan laukankin. Ja oma-aloitteisesti ryhtyi puomiakin hyppimään. Kokeilimme sitten vesiesteen pressun kanssa vähän totuttelua sellaiseenkin elementtiin. Ekaksi Jimpan piti paljon nuuhkia ja kokeilla turvallaan, että mikä se sininen rahiseva juttu siinä oikein oli, mutta pianpa se jo astui siihen yhdellä jalalla. Parin varovaisen ja korkean ylitsekulkemisen jälkeen Jimppa tajusi, ettei se pressu sitä syö ja sen jälkeen pressun ylitus sujui leikiten!

Lopuksi sitten ratsastin ruunalla. Ravattiin puomien yli ja tehtiin pääty-ympyröitä, Jimpalla oli mukava ravi taas kerran :) Kokeiltiinpa sitten laukkaakin, vaikka suoraan sanottuna vähän jänskätti. Mutta Jimppa oli sen verran innoissaan laukasta itsekin, että heitti aikaisempiin pukkeihin verrattuna melko pienen pukin. Ja sen jälkeen laukka nousi ja pyöri nätisti! Laukkasimme puomien yli ja Jimppa kiihdytti aina vauhtia puomia lähestyessä :D Olin tosi ylpeä laukasta, vaikka se ei olekaan mitään täysin puhdasta tai kolmitahtista, mutta Jimppa liikkui innokkaasti ja sujuvasti eteenpäin eikä pukitellut! Sehän on aivan riittävä syy olla ylpeä :3

Nyt on ollut kovia tuulia täällä päin ja varmaankin siitä johtuen Jimpan oikea silmä on vähän turvonnut. Laitettiinpa siis tänään kärpäshuppu päähän suojaamaan liialta tuulelta. Nyt kun tuota lunta on tullut, kävimme muutama päivä takaperin vanhalla tutulla laitumella kävelemässä Jimpan kanssa. Silloin lunta oli vielä sen verran vähän, ettei siellä uskaltanut mennä kuin käyntiä ja vähän ravia, mutta nyt on sitä satanut enemmän. Lumessa on myös se hyvä puoli, että se vähän valaisee pimeälläkin. Enää tämä viikko koulua ja sitten keskiviikkona on joulukirkko! Sen jälkeen on aikaa käydä valoisalla liikuttamassa ruunaa :) Lumitreeniäkin pystyy nyt tekemään!

Tässäpä vielä pieni koostevideo irtojuoksutuksesta. Videolla näkyy meno vain yhteen suuntaan, mutta toki juoksutin toiseenkin kierrokseen :) Kameralla ehdittiin kuvata vain näin päin.