Tänään oli se tunti maneesissa. Ensiksi mentiin keskiympyröitä käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin. Jimppa olisi halunnut vasempaan kierrokseen laukata heti alusta alkaen, eikä meinannut millään suostua ravaamaan vaan peitsasi tai laukkasi koko ajan. Käännyimme aina toiseen kierrokseen ja saatuamme ravin alle vaihdettiin taas suuntaa :). Ravausten jälkeen ryhdyttiin hakemaan sitä laukkaa, ensiksi vasempaan, eli helpompaan kierrokseen. Mentiin ravissa keskiympyrä keventäen, sitten istuttiin R:n alas ja C:stä nostettiin laukka. Jimppa oli sen verran innoissaan laukkaamisesta, ettei edes pukittanut! Tai ainakaan silloin ensimmäisellä kerralla :D Parin laukannoston jälkeen Jimppa huomasi, että tässä joutuu tosiaan tekemään töitäkin samalla ja viskasi jalat ilmaan niin yllättäen, että lensin istumaan ruunaparan kaulalle! No, siitä sitten vaan takaisin satulaan ja matka jatkui.

Yritimme vaikka kuinka kauan nostaa laukkaa siihen vaikeempaan suuntaan eli oikeaan kierrokseen, mutta Jimppa ei vaan laukannut. Kerran se nosti laukan ja laukkasi kolme askelta, mutta siihen se sitten jäikin :/ Laitettiin matala okseri ja yritettiin, jos sen avulla saataisiin se laukka. Jimppa ei ole varmaan ikinä hypännyt kunnollista estettä, jos ei nyt mitään pikkuesteitä lasketa, joten se ei meinannut uskaltaa millään mennä sen okserin yli, vaan pysähtyi aina ennen estettä ja mietti pitkään ennen kuin loikkasi lähes tasajalkaa puomien yli :D No, siinä sitten yrittäessämme kävi niinkin hassusti, että mä en pysynyt hypyssä mukana vaan Jimpan loikatessa horjahdin kyljelle ja roikuin hetken ennen kuin päästin irti ja tömähdin maahan. Mitään ei onneksi sattunut ja Jimppa pysähtyi parin metrin päähän odottamaan, että pääsen uudestaan selkään. Estettä laitettiin vielä matalemmaksi, jotta ruuna uskaltaisi sen yli mennä kunnolla ja sitten yritettiin uudestaan. Mutta ei se laukka vain noussut! Tehtiin sama harjoitus toiseen suuntaan, jolloin Jimppa nosti laukan kiltisti ja pukitti vain kerran.

Tunnin jälkeen Jimppa oli aivan märkä hiestä! Ruuna oli tehnyt kovasti työtä ja ravannut niin lujaa kuin vain pystyi ympyrällä laukkaa nostaessa, ettei ihmekään vaikka tuli kuuma :D Oltais kuvattu vaihteeksi kehitystä viedolle, mutta kameran akku päätti ottaa lopputilin :/ Varmaan meni rikki, sillä se oli edellisenä päivänä ladattu täyteen. Eipä siinä olisi varmaan mitään kauhean hehkeää katsottavaa ollut :D Tallilla harjattiin ja loimitettiin hevonen ja se sai lopulta iltaruokansa. Oikein hyökkäsi astiansa kimppuun rohmuamaan herkkuja :D! Ehkä ens kerralla onnistuisi laukka vähän paremmin, ehkä jopa ilman pukkeja :) Aina saa toivoa!